Hlavní obsah

Vrchní soud potvrdil 12,5 roku muži, co udusil prostitutku

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Dvanáct a půl roku za mřížemi si definitivně odsedí Patrik Olszar (30) za to, že loni v květnu v hotelovém pokoji v Brně zavraždil prostitutku. Do vězení zároveň půjde i za zpronevěru peněz. Rozhodl o tom ve čtvrtek Vrchní soud (VS) v Olomouci, když potvrdil verdikt Krajského soudu v Brně z letošního 25. května, proti kterému se vrah odvolal.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Patrik Olszar na archivním snímku

Článek

Olszar se k vraždě přiznal. U VS žádal nižší trest, ale neuspěl. „Obžalovanému je ukládán úhrnný trest za dva trestné činy v sazbě od deseti do osmnácti roků. Trest na 12,5 let, který je v spodní polovině sazby, je s ohledem na povahu spáchané trestné činnosti zcela přiměřený,“ vysvětlil předseda senátu VS Vladislav Šlapák.

Olszar neudržel nervy na uzdě loni 17. května. V restauraci, kde pracoval jako provozní, si nejprve vzal z pokladny 70 tisíc korun a potom vyrazil s kamarádem do nočního podniku. Tam si zaplatil společnici, s níž odjel do hotelového pokoje v Brně.

Když žena odmítla anální sex, začali se hádat. Obžalovaný ji chytil za krk, a když se bránila, dal jí polštář přes obličej a držel jí ho přes ústa tak dlouho, dokud se nepřestala hýbat. Tělo pak odtáhl do vany a pouštěl na něj studenou vodu.

Po nějaké době tělo vytáhl z vody, pohodil je u vany, sám se pak osprchoval a z hotelu odešel. Potom chtěl odjet do Rakouska, ale nakonec neunesl tíhu svědomí a zavolal policii, které se k vraždě přiznal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám