Hlavní obsah

Muž se ženou se za jízdy vyměnili za volantem, vzadu seděly malé děti

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výměna řidičů za jízdy šokovala policisty z jihlavské dopravky v úterý ráno na dálničním přivaděči mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem. Ve středu o tom informoval policejní mluvčí Tomáš Procházka.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Hlídka si všimla vozu Fiat Ducato směřujícího na Havlíčkův Brod, za jehož volantem seděl muž a nebyl připoután bezpečnostním pásem.

Kousek před nájezdem na dálnici D1 proto vůz zastavila, za jeho volantem však už seděla žena, ačkoli auto nikde nezastavilo. Ve voze přitom cestovala i dvě velmi malá děvčátka, dcery dospělého páru.

Zbytečná výměna

„Devětadvacetiletý řidič z Jihlavska má vyslovený platný zákaz řízení, a když zpozoroval policejní hlídku, tak se při jízdě vyměnil za volantem se svojí šestadvacetiletou přítelkyní,“ popsal mluvčí.

Policisté však měli po celou dobu vůz „v hledáčku“ a záměna tak byla naprosto zbytečná. Fakt, že rodiče riskantním manévrem ohrozili i vlastní děti, policisty šokoval.

Muž tak nyní čelí kvůli jízdě navzdory zákazu obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí, žena bude za přestupek proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích teprve potrestána.

Reklama

Výběr článků

Načítám