Hlavní obsah

Dvouletá dívenka se potulovala se psem na dálnici na Olomoucku

Novinky, kčt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomoucký kraj

V sobotu dopoledne přijali olomoučtí policisté oznámení o malé dívence pohybující se na 33. kilometru dálnice D46. Společníka a ochránce jí dělal pes, k žádné tragédii při jejich pohybu po frekventované dálnici naštěstí nedošlo.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Při pravém okraji komunikace směrem na Olomouc se pohybovala dívenka ve věku 2–3 let, se psem ušla přes dva kilometry. Na místo okamžitě po přijetí hlášení dorazila policejní hlídka.

„Dívenka nijak nekomunikovala, policisté ji odvezli na policejní služebnu a předali ji do péče lékařů,” uvedla tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje Irena Urbánková.

Společně s dívkou byl nalezen pes – zlatý retrívr – bez obojku a vodítka. Toho strážníci převezli do olomouckého útulku.

Policisté bezprostředně po nálezu dívenky začali pátrat po jejích rodičích. S hledáním jim pomohli starostové okolních obcí, policisté provedli šetření i v nejbližších domech. Zhruba za čtyři hodiny se podařilo zjistit podrobnější informace o dívence a vypátrat i její matku.

Podle zjištěných informací došlo k nedorozumění, kdy se matka dívenky domnívala, že je její dcera u své babičky. Babička naopak měla za to, že je dívenka u své matky.

Reklama

Výběr článků

Načítám