Hlavní obsah

Opilý Němec ujel v Klatovech od nehody, svědka nabral na kapotu a honil se s policisty

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

O pořádný rozruch se postaral v noci na neděli v Klatovech opilý řidič. Šestašedesátiletý Němec ujel od nehody, svědka, který se mu v tom snažil zabránit, nabral na kapotu a pak se honil s policisty. Těm se ho nakonec podařilo zastavit, z vozidla ho ale museli dostat násilím.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Cizinec se kolem půlnoci snažil zaparkovat v Suvorovově ulici. Když vystoupil, auto se samovolně rozjelo a poškodilo před ním stojící vozidlo. Na to reagoval tak, že zpátky nasedl do svého automobilu a snažil se ujet,“ líčila mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová.

Zarazit ho chtěli dva svědci, proti kterým se řidič rozjel. „Jeden z nich zůstal na kapotě a druhý se mu snažil přes stažené okénko strhnout volant,“ popsala Ladmanová další sled událostí. Oba muže nakonec řidič setřásl a ujel.

Foto: Novinky

Vozidlo, ve kterém opilý Němec ujížděl.

Policisté okamžitě začali po vozidle na základě popisu i registrační značky pátrat. „Když ho objevili, snažili se řidiče zastavit, ten ale na výzvy nereagoval a snažil se ujet. Na křižovatce Studentská a Národních mučedníků mu policisté zahradili cestu služebním vozidlem,“ uvedla dále Ladmanová s tím, že řidič se v autě zabarikádoval a odmítal vystoupit.

„Ven ho policisté dostali za použití hmatů a chvatů,” dodala mluvčí. Podle ní byl muž poté převezen k lékařskému vyšetření a odběru krve, protože byl zjevně pod vlivem alkoholu a dechovou zkoušku odmítl.

Cizinci teď hrozí obvinění ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Výběr článků

Načítám