Hlavní obsah

Útok pistolí na poslance Valentu z KSČM nesouvisel s politikou

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Sobotní incident v jedné z plzeňských restaurací, kde muž s pistolí v ruce vyhrožoval poslanci Jiřímu Valentovi (KSČM) zastřelením, nesouvisel s politikou. Sedmačtyřicetiletý útočník, který se druhý den sám přihlásil policii, při výslechu uvedl, že šlo o zkratkovité jednání kvůli osobnímu sporu z minulosti. Právu to potvrdila mluvčí policie Martina Korandová.

Foto: René Fluger, ČTK

Poslanec KSČM Jiří Valenta

Článek

Podle ní nešlo o žádnou předem připravovanou akci, která by byla namířena proti politickým aktivitám poslance.

„Když podezřelý muž poškozeného uviděl, vzpomněl si na něco z minulosti, co vyvolalo jeho jednání. Měl u sebe plynovou pistoli, kterou použil k výhrůžkám,“ dodala Korandová.

Policie muže obvinila z nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Po výslechu byl propuštěn na svobodu. Hrozí muž až tři roky vězení.

Valenta v neděli Právu řekl, že mu útočník vyhrožoval pistolí právě za jeho komunistické aktivity. „Z tašky vytáhl zbraň a držel mi ji asi půl metru od hlavy. Pistole vypadala jako skutečná. Nebyl to příjemný pocit,“ řekl Valenta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám