Hlavní obsah

Mladík, který napadl zpěváka Hrůzu, je na svobodě

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dvacetiletý Patrik Kaifáš, který byl odsouzen na dva a půl roku do vězení za napadení zpěváka Michala Hrůzy, je na svobodě. Okresní soud v Ostravě už v polovině července rozhodl o jeho podmíněném propuštění s tím, že mu stanovil čtyřletou zkušební dobu. Během ní se Kaifáš nesmí dopustit žádného trestného činu ani přestupku, jinak by si musel zbytek trestu odpykat, sdělil mluvčí soudu Lukáš Delong.

Foto: Petr Marek, Právo

Patrik Kaifáš u olomouckého Vrchního soudu

Článek

Kaifáš byl podle slov Delonga propuštěn po odpykání třetiny trestu. Tuto možnost umožňuje zákon. Doporučení k podmíněnému propuštění vystavilo vedení věznice.

„Byly splněny všechny podmínky pro podmíněné propuštění. Zkušební dobu soud stanovil na čtyři roky,“ řekl Právu mluvčí soudu.

Incident se odehrál 17. července 2014 na Stodolní ulici v Ostravě, kde se Hrůza nacházel poté, co odehrál koncert na Festivalu v ulicích. Zpěvák se snažil uklidnit konflikt na ulici, a když pohrozil, že zavolá policii, Kaifáš ho srazil jednou ranou k zemi tak nešťastně, že utrpěl závažné zranění hlavy. [celá zpráva]

Zpěvákova rekonvalescence trvala několik měsíců. Spolu s Kaifášem stál před soudem i jeho bratranec Nikolas Agoratsios, který ovšem vyvázl s podmíněným trestem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám