Hlavní obsah

Na Olomoucku se zřítil vrtulník, pilot vyvázl se zraněním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U Uničova na Olomoucku se v sobotu odpoledne zřítil ultralehký vrtulník. Pilot vyvázl jen se zraněním a při vědomí byl převezen do nemocnice v Olomouci. Informoval o tom Petr Hubáček, ředitel krajské záchranky.

Foto: ZSS Olomouckého kraje

Vrtulník záchranářů

Článek

„V 16:25 byla přijata na tísňovou linku 155 výzva pro pád vrtulníku u Uničova-Dětřichova. Na místo nehody zdravotnické operační středisko vyslalo vrtulník z Olomouce a posádku rychlé záchranné pomoci z Uničova,” uvedl Hubáček.

Na místě záchranáři nalezli u zříceného ultralehkého vrtulníku pilota při vědomí s poraněním obličeje. Po ošetření byl transportován letecky do traumacentra Fakultní nemocnice v Olomouci.

Podle Terezy Neubauerové z jesenické policie došlo na letišti v Dětřichově u Uničova k nouzovému přistání ultralehkého vrtulníku. „Pilot zřejmě kvůli technické závadě musel nouzově přistát kousek od letiště. Při dosednutí vrtulníku do pole došlo k jeho převrácení na bok. Pilot, který byl ve stroji sám, utrpěl zranění,“ řekla Neubauerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám