Hlavní obsah

Dálniční policisté chytali pštrosa

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký Beranov

Dramatický úkol ve čtvrtek absolvovali policisté z dálničního oddělení Velký Beranov. V blízkosti dálnice D1 u 143 kilometru ve směru na Brno se totiž objevil pštros nandu pampový a hrozilo, že vyděšený pták zamíří přímo na autostrádu. Ke spolupráci byli přivoláni pracovníci záchranné Stanice Pavlov, ti to ale mají do těchto končin pořádný kus cesty.

Foto: Stanice Pavlov

Šéf Stanice Pavlov drží pštrosa, který byl ohrožením pro provoz na dálnici

Článek

„Pracovníkům dálniční policie z oddělení Velký Beranov patří dík za profesionální zvládnutí situace. Chce to mít velkou kuráž odchytit a znehybnit zvíře 150 cm vysoké a vážící přes 20 kg, jehož hlavní zbraní jsou dlouhé běháky,“ ocenil kuráž policistů ředitel stanice Zbyšek Karafiát.

Foto: Policie ČR

Pštros nevěděl kudy kam

Pštros byl převzat profesionály a aktuálně čeká v karanténním výběhu, jestli se neozve jeho majitel. Pokud ne, pokusí se ho Pavlovští umístit v některé ze zoologických zahrad.  Nandu pampový původem z Jižní Ameriky se totiž vedle řídkého počtu soukromých chovů u nás chová hlavně v zoo.

Foto: Policie ČR

Chycený pštros

S dálniční policií spolupracuje Stanice Pavlov dlouhodobě, letos už mají za sebou společné zásahy u dravých ptáků a labutí zraněných po srážce s automobily. Zásahy u cizokrajných živočichů jako v tomto případě jsou však při zaměření stanice na tuzemskou faunu raritní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám