Hlavní obsah

Ubytuje se, vymámí ze spolubydlících peníze a zmizí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dojemnými příběhy podle policie klame již několik měsíců své spolubydlící v ubytovacích zařízeních po celé České republice 44letá Marcela Odložilíková. Vždy se ubytuje a pak si vyhlédne svou oběť. Když vymámí peníze, zmizí jako „pára nad hrncem“. Policisté po ní bez úspěchu pátrají několik měsíců.

Foto: Policie ČR

Hledaná Marcela Odložilíková

Článek

„Žena se vždy určitou dobu zdržuje v různých ubytovacích zařízeních, kde se seznámí s dalšími spolubydlícími. Pod různými dojemnými příběhy, kterými se snaží vyvolat soucit, z nich pak vyláká finanční půjčky v řádech desetitisíců,“ informovala mluvčí policie Iveta Martínková.

Peníze pochopitelně nevrací a neplatí ani účty za ubytování. Stejný scénář používá podvodnice nejméně od června 2014. V dubnu na ženu vydal soud příkaz k zatčení. Za podobné jednání už byla v minulosti odsouzena. Kriminalisté předpokládají, že poškozených bude víc, proto je žádají, aby případy oznámili.

Není to ale jediný prohřešek hledané. „Žena je navíc podezřelá i z toho, že od roku 2013 neplní vyživovací povinnost vůči svému dítěti,“ podotkla Martínková.

Kriminalisté prověřili již desítky míst a lokalit, kde by se podvodnice mohla nacházet, zatím ovšem bez výsledku. Jakékoliv informace k ženě přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám