Hlavní obsah

Srážku aut na Třinecku nepřežila devítiletá dívka

Právo, Denisa Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tragická nehoda se stala v sobotu po poledni na silnici I/11 v Mostech u Jablunkova na Třinecku. Srážku dvou automobilů na obchvatu pod lyžařským areálem nepřežilo devítileté děvče. Vážně zraněný chlapec a starší žena skončili v nemocnici. Právu to sdělila krajská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Zdemolované vozy po nehodě

Článek

„Z dosud zjištěných informací vyplývá, že 34letý řidič vozu zn. Audi směřoval po komunikaci ve směru z našeho území. Ve směru k obci Třinec řídila vůz zn. Škoda 64letá žena. Spolu s ní cestovaly ve voze dvě nezletilé děti. Řidič audi měl ve smyku narazit do svodidel, přejet do protisměru, kde došlo k čelnímu střetu s vozem škoda,“ popsala nehodu Holčáková. Dodala, že bohužel při nehodě zahynulo devítileté děvčátko. „Dvanáctiletý chlapec a řidička byli se zraněními převezeni do nemocnic. Zranění utrpěl i řidič, který přejel do protisměru,“ upřesnila policejní mluvčí.

Na místě události zasahovaly tři pozemní posádky moravskoslezských záchranářů z Jablunkova a Třince, stejně jako vrtulník LZS z Ostravy. „Záchranáři po svém příjezdu zjistili, že devítiletá dívka nejeví známky života. Ihned proto započali s resuscitačními pokusy, které však byly přes jejich veškerou snahu neúspěšné. Dítě na místě podlehlo mnohočetným vážným zraněním a lékaři museli konstatovat smrt,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Dodal, že chlapec byl při vědomí a s poraněním hrudníku byl přepraven do třinecké nemocnice.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Zdemolovaný vůz po nehodě

„Čtyřiašedesátiletou ženu s život ohrožujícími zraněními trupu a končetin uvedli záchranáři do umělého spánku a poté byla vrtulníkem transportována do ostravské fakultní nemocnice,“ dodal Humpl.

Komunikace byla po nehodě neprůjezdná, doprava byla odkláněna náhradními trasami. Policisté na místě provedli topografickou a fotografickou dokumentaci, k objasnění některých okolností budou přibráni znalci. Orientační dechová zkouška řidiče audi byla negativní. K objasnění okolností věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin usmrcení z nedbalosti. Ke komunikaci s pozůstalými byli povoláni krizoví interventi.

V tomto týdnu jde již o druhou smrtelnou nehodu v Moravskoslezském kraji, když 2. srpna na Karvinsku zemřel při havárii 17letý spolujezdec. Celkem letos zahynulo v Moravskoslezském kraji při dopravních nehodách (či v souvislosti s nimi) 30 obětí. Byly mezi nimi i děti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám