Hlavní obsah

Policie hledá kvůli vraždě novorozence v Praze mladou ženu

Policisté hledají v souvislosti s nálezem zavražděného novorozence možnou podezřelou ženu. Hledaná podle nich krátce před objevením těla dítětě sháněla léky na poporodní bolesti. Ve čtvrtek o pátrání informovala policejní mluvčí Andrea Zoulová. Policisté zveřejnili i identikit hledané ženy.

Foto: Policie ČR

Policisté sestavili portrét ženy, která v lékárně urologické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze požadovala tišící prostředky na poporodní bolesti.

Článek

Tělo novorozence našli pracovníci třídírny plastů v Praze 10 v sobotu 23. července kolem 02:00. Podle výsledků soudní pitvy byla holčička před svou násilnou smrtí donošená a zdravá.

Neznámý člověk usmrcené novorozeně spolu s pupečníkovou šňůrou, placentou a papírovými ručníky zabalil do černého igelitu a odhodil do kontejneru na plast někde v Praze či ve Středočeském kraji. [celá zpráva]

Foto: Policie ČR

Mrtvé novorozeně policisté objevili zabalené do černého igelitu (na snímku).

Detektivové nyní v souvislosti s vraždou pátrají po ženě, která ve čtvrtek 21. července nebo v pátek 22. července v době od 10:30 do 10:45 navštívila lékárnu urologické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, v ulici Ke Karlovu.

"Požadovala tišící prostředky na poporodní bolesti," doplnila Zoulová.

"V rámci urychlení vyšetřování kriminalisté žádají zmíněnou ženu, aby se jim přihlásila, a mohla tak být vyloučena z okruhu možných podezřelých," sdělila mluvčí.

Mohla se pohybovat i na veřejných WC

Hledaná nebo její příbuzní a známí, kteří by ji podle portrétu poznali, mohou zavolat na tísňovou linku 158. Žena je ve věku asi 25 let, 165 až 167 centimetrů vysoká, štíhlé postavy. Má světlou pleť, rovné tmavě hnědé vlasy pod ramena a hovoří česky.

Na sobě měla podle jednoho svědectví tmavé tričko, nebo košili s dlouhým, či tříčtvrtečním rukávem a podle druhého svědectví tmavé šaty s kytičkami.

Foto: Policie ČR

Usmrcené novorozeně bylo zabalené v igelitu spolu s pupečníkovou šňůrou, placentou a papírovými ručníky (na snímku).

Policisté již dříve oznámili, že prosí veřejnost o informace o jakékoli ženě, která byla před nedávnem v pokročilém stupni těhotenství a nyní je podle vzezření po porodu, ale bez dítěte. Lidé si jí mohli všimnout třeba v lékárně, jako u nyní hledané, nebo i na veřejných toaletách.

"Podle struktury papírových ručníků, nalezených u tělíčka novorozence, se může jednat o hygienickou potřebu typickou pro tato zařízení," sdělila mluvčí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám