Hlavní obsah

Zavražděný novorozenec nalezený v Praze byla zdravá holčička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zavražděný novorozenec nalezený před týdnem v třídírně plastů v Praze 10 byla zdravá holčička. Policie žádá o pomoc s pátráním po matce i personál veřejných toalet, kde se dítě mohlo narodit. Informace mohou poskytnout i gynekologové nebo zaměstnanci lékáren. Na webu to v neděli uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

Tělo novorozence našli pracovníci třídírny minulý týden v noci na sobotu, podle výsledků soudní pitvy byla holčička donošená a zdravá. "Pitva vyšetřovatelům zároveň prozradila otřesné detaily mechanismu zranění dítěte, to podle všeho zemřelo bezprostředně po porodu násilným způsobem," uvedla bez dalšího upřesnění Zoulová.

Neznámý člověk usmrcené novorozeně spolu s pupečníkovou šňůrou, placentou a papírovými ručníky zabalil do černého igelitu a odhodil do kontejneru na plast někde v Praze či ve Středočeském kraji, dodala mluvčí. Požádala o pomoc v pátrání také personál veřejných toalet.

"Podle struktury papírových ručníků, nalezených u tělíčka novorozence, se může jednat o hygienickou potřebu typickou pro tato zařízení," vysvětlila.

O informace o těhotné ženě, která je viditelně po porodu a bez dítěte, žádají vyšetřovatelé veřejnost. "Vedle gynekologů a porodníků nyní policie apeluje rovněž na personál lékáren. Dotyčná rodička nebo osoba z jejího okolí mohla v uplynulém týdnu požadovat v lékárně vydání léků na poporodní komplikace nebo alespoň tyto komplikace konzultovat," uvedla Zoulová.

Policii mohou lidé kontaktovat na tísňové telefonní lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám