Hlavní obsah

V zemědělském družstvu na Kolínsku se popálili dva lidé

Novinky, ok, jap
Kolín
Aktualizováno

Hasiči a záchranáři zasahovali ve čtvrtek dopoledne v areálu zemědělského družstva na Kolínsku, kde se v bioplynové stanici popálili dva lidé. Jeden z nich utrpěl těžké zranění.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie u zemědělského podnikuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Záchranné složky dostaly informaci o události v Chrášťanech kolem 10:15.

„Na bioplynové stanici došlo k nějakému zkratu či výbuchu na elektrickém zařízení a přitom byli popáleni pracovníci, kteří na něm pracovali. Před příjezdem jednotky bylo zařízení odpojeno, hasiči pak pomohli zraněným a zkontrolovali zařízení,“ popsal Novinkám řídící důstojník kolínských hasičů Martin Jedlička.

Mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel odpoledne upřesnil průběh události. „Dva muži z externí firmy pracovali na kogenerační jednotce, když jeden z nich sáhl na část elektroinstalace pod proudem. Došlo k požáru a jeho zranění. Škoda byla vyčíslena na 100 tisíc korun,“ uvedl mluvčí hasičů.

Na místo kromě sanitky vyrazil i lékař a vrtulník záchranné služby. Jeden muž podle mluvčí záchranářů Petry Effenbergerové utrpěl popáleniny druhého a třetího stupně na 75 procentech těla.

„Po intenzivní lékařské péči a připojení na umělou plicní ventilaci byl převezen vrtulníkem do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze. Další člověk utrpěl popáleniny druhého stupně na 25 procentech těla,“ uvedla Effenbergerová s tím, že nikdo další se nezranil.

Případem se dále zabývají policisté.

Požár na poli

Hasiči ve čtvrtek zasahovali také nedaleko Chrášťan. Čtyři jednotky vyjely k požáru na poli u Kostelce nad Černými lesy. „Hořel lis na obilí. Hasiči dostali požár rychle pod kontrolu. Shořela také posečená sláma,“ řekl Gabriel.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči u požáru na poliVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám