Hlavní obsah

V domě muže, který střílel na exekutora, našli další nabité zbraně

Právo, hon
Ostrava
Aktualizováno

Vlastním očím nevěřili policisté, kteří ve čtvrtek pokračovali při prohlídce domku ve Slezské Ostravě, jehož obyvatel o den dříve při soudním vystěhování postřelil exekutora, úřednici a policistu a poté ho policie zastřelila. Při domovní prohlídce našli nejenom stovky nábojů, ale i další střelné zbraně, které byly nabité. Informovala o tom mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Byl to zlý člověk, popsala zastřeleného dlužníka z Ostravy místní obyvatelkaVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

„Při prohlídce zajistili mimo jiné další nabité střelné zbraně a větší množství munice. Jde o stovky nábojů,“ uvedla mluvčí.

Už ve středu přitom policie zajistila dlouhou útočnou zbraň, ze které muž střílel, a devadesát nábojů. „V průběhu dnes provedené domovní prohlídky byly ovšem zajištěny i další náboje do této předmětné zbraně,“ dodala Holčáková. Zajištěné věci budou nyní zkoumat znalci.

Stav exekutora a úřednice, které agresivní obyvatel domku postřelil při pokusu o soudní vystěhování, je den po incidentu stabilizovaný. Oba utrpěli střelné poranění v oblasti bérce a oba jsou mimo ohrožení života.

Střelba se ostravským Hrušovem ozvala ve středu kolem půl deváté ráno. Útočník, který byl v domě s partnerkou a synem, pálil po exekutorovi s ženou a policistech. Ti střelbu opětovali a muže zastřelili.

Sousedé útočníka popsali jako agresivního člověka, který shromažďoval různé věci, kradl a pytlačil. Na zahradě měl nepořádek, který řešila také hygienická stanice. Lidé se ho báli.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám