Hlavní obsah

Bývalý policista, agresivní muž a podivín, popisují sousedé střelce z Ostravy

– Ostrava • Aktualizováno
Právo, Novinky, hon, ok

Podivín, agresivní člověk, který shromažďoval nepotřebné věci, a také pytlák. Tak střelce z Ostravy popisují jeho sousedé. Muže zastřelili ve středu policisté poté, co začal pálit po soudním exekutorovi a ženě, která ho doprovázela.

Foto: Aleš Honus, Právo

Policisté na místě, kde střílelo

Článek

Podle reportéra Práva muž žil v domě se svou partnerkou a jejím dospělým synem. Žena podle sousedů nedávno přišla o dům kvůli dluhům a přestěhovala se k pachateli. Toho sousedé popisují jako agresivního muže, ze kterého měli strach. Podle nich údajně kradl, pytlačil a na zahradě měl nepořádek.

„Jednou u něj byla dokonce hygiena až z Prahy, ale nic nepomohlo. Na pozemku měl dokonce mrtvou srnu,“ řekla Právu jedna ze sousedek. Druhá žena doplnila, že muž byl agresivní a zlý člověk.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ostravští policisté zastřelili ve středu ráno dlužníka, který postřelil soudního exekutora.

Podle sousedů jde o bývalého policistu, který měl doma zbraně. Policie ve středu odpoledne pouze potvrdila, že muž měl zbraň nelegálně a není držitelem zbrojního průkazu. Jak zjistil reportér Práva, v době incidentu byla v domě jak žena, tak syn, který ale utekl a policisté po něm pátrají.

Byl to zlý člověk, popsala zastřeleného dlužníka z Ostravy místní obyvatelkaVideo: Aleš Honus, Právo

Policie ústy své mluvčí Gabriely Holčákové potvrdila, že muž začal střílet z dlouhé střelné zbraně. Vážně zranil 51letého exekutora a 37letou ženu. Poranil i jednoho z policistů, způsobil mu povrchové zranění. Policisté, kteří exekutora doprovázeli, pak útočníka zastřelili. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám