Hlavní obsah

Ostravský podnikatel Zátorský skončil ve vazbě

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Kontroverzní podnikatel Daneš Zátorský, který byl dříve označován za jednoho z nejvlivnějších lidí na Ostravsku a měl úzké vazby na politickou elitu, skončil ve vazbě. Rozhodl o tom ve čtvrtek odpoledne Okresní soud v Ostravě. Muž byl na základě evropského zatykače zadržen už na konci června v Polsku. Minulý týden tamní justice rozhodla o jeho vydání do ČR.

BEZ KOMENTÁŘE: Podnikatel Daneš Zátorský ve čtvrtek u souduVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Daneš Zátorský byl krátce po svém středečním eskortování do ČR obviněn z podvodů se škodou přesahující sto miliónů korun. Jde o daňové a dotační podvody, české orgány zatím nezveřejnily, o co přesně šlo.

Svou vinu ale Zátorský, kterému hrozí až deset let vězení, důrazně odmítá. „Samozřejmě že se ničeho nedopustil,“ řekl jeho advokát při příchodu do jednací síně, kde se o vazbě rozhodovalo.

Spolu se Zátorským policie stíhá ještě další dva lidi, kteří už jsou rovněž ve vazbě.

Vazby na politiky mu vynesly nálepku kmotra

Někdejší policista a poté vlivný podnikatel Daneš Zátorský dříve působil v řadě významných firem. Ovládal například holding Geofin, skupinu CCG, ale také stavební společnost VOKD, společnost Slezský kámen, mošnovskou firmu Job Air Technic. Neskrývané kamarádství s některými politiky za ODS mu vyneslo nálepku regionálního kmotra.

Jeho jméno bylo spojeno také s fotbalovým klubem Vítkovice či s basketbalovým klubem v Novém Jičíně. Po firmách, ve kterých Zátorský figuroval, ale zůstaly obrovské dluhy a soudy musely řešit jejich insolvenci.

V minulém roce média skloňovala jméno Daneše Zátorského také v souvislosti s neoprávněným nárokem společnosti King Dawn na údajnou hromadnou akcii VTK Group. Soud tehdy nároky King Dawn zamítl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám