Hlavní obsah

Chlapec zůstal doma sám jen se psem, z okna volal matku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Malý chlapec zůstal v úterý sám v pardubickém bytě. Z okna volal svou matku a plakal. Všimla si ho žena, která zavolala strážníky. Těm dítě řeklo, že je doma samo jen se psem. Pak ale přestalo komunikovat a okno zavřelo.

Chlapec byl doma sám jen se psem

Článek

Městští policisté se vydali do domu a našli dveře příslušného bytu, ze kterého slyšeli jen štěkot psa.

„Strážníkům se podařilo znovu navázat komunikaci s chlapcem, který byl sám doma pouze se psem a zamčený zvenčí. Pod rohožkou strážníci nalezli klíče od bytu, které zde nechával starší sourozenec,” uvedli pardubičtí strážníci.

Zjistili, že rodina, v níž žijí dva nezletilí chlapci, není sociálním pracovníkům neznámá a je v podezření ze zanedbávání péče o dítě.

Přivolaná policie byt otevřela. „Nacházelo se zde pouze mladší z dětí spolu se psem. Z bytu se šířil silný zápach, byl zde značný nepořádek, psí výkaly, zbytky nedopalků, jídla a hromada špinavých věcí. Elektřina zde byla odpojena,” doplnili strážníci.

Přítomný sociální pracovník dítě odvezl do zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, pes byl převezen do útulku.

V podvečer se strážníci na místo vrátili a před domem zastihli matku dětí. Uvedla, že starší syn je u kamaráda, i on byl posléze převezen do zařízení pro děti. Jak dlouho nechala žena syna doma samotného, policie neuvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám