Hlavní obsah

Žena zachránila na Olomoucku mladého řidiče před uhořením

Právo, Miloslav Hradil

Před uhořením zachránila na Olomoucku v sobotu ráno řidička dvaadvacetiletého řidiče, který zůstal po havárii těžce zraněný zaklíněn ve voze. Právo o tom informoval mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Zraněného přepravil vrtulník

Článek

K nehodě řidiče došlo mezi obcemi Králová a Červenka. Na místě zasahovali zdravotničtí záchranáři z Litovle a Olomouce, hasiči a policisté.

„Mladý řidič zůstal po kolizi s pevnou překážkou ve vozidle v bezvědomí a zaklíněný. Naštěstí po chvíli místem projížděla řidička jiného vozidla a zastavila. Z havarovaného vozidla se začalo nebezpečně kouřit, rychle zraněného z automobilu vytáhla a dostala jej do bezpečí, poté zahájila laickou resuscitaci. Jen chvíli na to celé vozidlo vzplálo,“ uvedl Hošák.

Voláním na linku zdravotnické záchranné služby přivolala podle něj žena další pomoc a ve spolupráci s dispečerem zdravotnického operačního střediska pokračovala v masáži srdce do příjezdu posádky záchranářů z Litovle.

Celá událost se odehrála v lese, vrtulník s lékařskou pomocí z Olomouce přistál na vzdálenějším, bezpečném místě. „Posádky záchranářů společně pokračovaly v resuscitaci vážně zraněného mladíka, napojily jej na umělou plicní ventilaci, aplikovaly příslušná léčiva a po jeho celkovém zajištění a stabilizaci jej ve spolupráci s hasiči transportovaly k leteckému převozu k vrtulníku,“ dodal Hošák.

Mladíka vrtulník přepravil na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám