Hlavní obsah

Hodil jsem ten nůž, přiznal muž. Dívka vykrvácela ze stehenní tepny

– Ústí nad Labem

Ústecký krajský soud ve čtvrtek začal projednávat případ Pavla Kapice z Bíliny na Teplicku, který čelí obžalobě z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. Žalobce uvedl, že Kapic na začátku roku bodl nůž do své družky, která následně vykrvácela. Hrozí mu až 16 let vězení.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Pavel Kapic u soudu

Článek

Dvaadvacetiletý Kapic podle obžaloby po hádce úmyslně zasadil své partnerce, která byla nevlastní dcerou ústeckého hejtmana Oldřicha Bubeníčka, ránu do stehna. Přes 20 centimetrů dlouhý nůž přeťal tepnu. „V důsledku krvácivého šoku upadla do bezvědomí, ani přivolané rychlé lékařské pomoci se ji nepodařilo resuscitovat a poškozená v důsledku šoku z krevní ztráty při poranění stehenní tepny na místě zemřela,“ popsal případ státní zástupce Vladimír Jan.

Kapic před soudem odmítl vypovídat, v přípravném řízení ale odmítl, že by mladou ženu, matku své malé dcery, bodl úmyslně. Kriminalistům řekl, že se s přítelkyní hádali a nůž po něm jako první hodila ona. V afektu ho po ní hodil zpátky, tvrdil.

Dal mi pěstí, plival na mě, kopal do mě a řval, že mě zabije.
hejtman k jednomu z incidentů

„Hodil jsem ten nůž, který se jí zabodl do nohy. Vyndala si ho a odešla do koupelny. Došlo mi, co se stalo, a zavolal jsem záchrannou službu,“ popsal událost kriminalistům Kapic. Záchranářům, kteří se ženě snažili zachránit život, ale Kapic opakovaně říkal, že neví, co se stalo, a že žena spadla ze štaflí či židle. Kaluže krve byly v celém bytě.

Napadl hejtmana

Soužití mladého páru nebylo podle svědků idylické. Majitelka bytu, ve kterém žili, vypověděla, že Kapic byl agresivní, což potvrdili i sousedé. Mladá žena od Kapice opakovaně odcházela, ale pokaždé se vrátila. Kapic už dříve napadl jak hejtmana Bubeníčka, tak jeho manželku.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hejtman Oldřich Bubeníček před soudem vypovídal

První incident se stal na podzim 2014 u obchodu, kam si za otcem dívenky mladá žena se svou matkou přišly pro dítě. Obě ženy Kapic zbil, hejtmanově manželce strhl z krku zlaté řetízky. Soud ho za to potrestal podmínkou. Poté soud svěřil předběžným opatřením dítě Bubeníčkovým do péče.

Dceru vychovává hejtman

Poté, co teplický soud nepravomocně rozhodl o tom, že holčička je svěřena zpět do péče matky, přišel konflikt s Bubeníčkem. „Dal mi pěstí, plival na mě, kopal do mě a řval, že mě zabije,“ popsal hejtman u soudu incident. Policie případ uzavřela jako přestupek.

Po smrti matky svěřil soud definitivně holčičku do péče Bubeníčkovým. Hejtman v emotivní výpovědi před soudem řekl, že případ má dopad především na dítě, které přišlo o matku. „Jsme teď babička s dědou a táta s mámou dohromady,“ dodal Bubeníček.

Kapicovi hrozí podle právní kvalifikace případu osm až 16 let vězení. Ve čtvrtek budou ještě vypovídat znalci a rozsudek padne v pátek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám