Hlavní obsah

Mladík v Ústí verboval děti na krádeže

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Všebořickým policistům se podařilo objasnit případy krádeží v obchodech. Devatenáctiletý mladík podle nich verboval a poté i zaučoval nezletilé chlapce, jak správně krást v obchodech, tak aby je nikdo nechytil. Mladý recidivista putoval do vazby, nyní mu hrozí až tříleté vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Byl si moc dobře vědom toho, že chlapci vzhledem k jejich nezletilosti nejsou trestně odpovědní, tak si jejich prostřednictvím zajišťoval „beztrestně“ obživu pro sebe,“ uvedla ústecká policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Mladík si sehnal celou skupinu nezletilých. „Přes různé kamarády na sebe chlapce navázal s tím, že jim ukáže, jak jednoduše se dá krást a dostat se k penězům. Brával je do obchodů, kde je na prodejní ploše instruoval, jak si naskládat zboží do batohu a pak bez povšimnutí projít přes pokladny,“ popsala Hyšplerová.

Po zdařilé krádeži zboží rozprodali po večerkách v různých lokalitách a peníze si pak rozdělili mezi sebou. Největší podíl měl podle policistů mladý instruktor krádeží.

„Jedná se o mladého recidivistu, který byl v minulosti již několikrát podmíněně potrestán. V současné době čelí obvinění z trestného činu krádeže. Soudce na obviněného uvalil vazbu, hrozí mu trest odnětí svobody až do výše 3 let,“ dodala Hyšplerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám