Hlavní obsah

Rumunského řidiče, který po D5 převážel migranty, obvinili z převaděčství

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Z přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice policisté v úterý obvinili rumunského řidiče dodávky, ve které převážel přes Českou republiku tři desítky migrantů z Iráku. Hlídka ho zastavila za volantem citroënu s britskou poznávací značkou v pondělí dopoledne na dálnici D5 u Heřmanovy Hutě na Plzeňsku.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

Soud rozhodne, zda muže pošle do vazby. „Od policie jsem v úterý odpoledne obdržela trestní spis s podnětem k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který ještě dnes podám,“ sdělila Právu státní zástupkyně Jana Cimická.

Podle ní by v případě propuštění 23letého Rumuna hrozilo, že by mohl v trestné činnosti pokračovat, ovlivňovat svědky nebo se skrývat a mařit tak vyšetřování.

Podle Cimické obviněný řidič, kterému hrozí až pětileté vězení, zatím nevypovídal. Je stíhán za to, že měl čin spáchat za úplatu jako člen organizované skupiny a uprchlíky vystavit nelidskému a ponižujícímu zacházení.

Podle mluvčí Cizinecké policie Kateřiny Rendlové budou všichni zadržení běženci předáni do Maďarska, kde dříve požádali o azyl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám