Hlavní obsah

Cyklista na Českolipsku nepřežil střet s autem

Jablonné v Podještědí (Českolipsko)

Šestatřicetiletý cyklista v Jablonném v Podještědí na Českolipsku v sobotu nepřežil střet s osobním vozem. Muž vjel podle informací přímo do cesty vozu, jehož řidička již nestihla zareagovat, informovala mluvčí policie Libereckého kraje Vladimíra Šrýtrová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala na silnici I. třídy číslo 13. „Ve směru od České Lípy na Liberec jela po hlavní komunikaci řidička osobního motorového vozidla značky Peugeot 208. U Jablonného v Podještědí jí vjel do jízdní dráhy z vedlejší silnice ulice Komenského cyklista," popsala mluvčí.

Řidička již nedokázala střetu zabránit a narazila do bicyklu pravou přední částí svého vozidla. „Náraz cyklistu vymrštil mimo vozovku," doplnila mluvčí. Muž zemřel na místě.

Řidičku vozidla podrobili policisté orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. To, zda cyklista nebyl pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek v době nehody, ukáže toxikologické vyšetření během nařízené soudní pitvy.

„Na místě byl přítomen i soudní znalec z oboru doprava, který bude nyní posuzovat míru zavinění. Okolnosti nehody a míra zavinění ze strany účastníků nehody jsou předmětem dalšího šetření," dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám