Hlavní obsah

Zatopené sklepy a výtahové šachty, vyvrácené stromy. Prahou se prohnala silná bouřka

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Odčerpání vody ze zatopených sklepů či výtahových šachet a odstraňování vyvrácených stromů řešili hasiči v Praze během úterního večera a noci. Metropolí se totiž prohnala bouřka, kterou doprovázel přívalový déšť.

BEZ KOMENTÁŘE: Pražské hasiče zaměstnala silná bouřkaVideo: Novinky

 
Článek

Silný a prudký déšť zasáhl Prahu v podvečer a postupoval směrem od jihozápadu na severovýchod. Voda zaplavila několik sklepů, výtahovou šachtu a také podjezd pod železniční tratí. Silný vítr vyvracel také stromy.

"V souvislosti s nepříznivým počasím evidujeme k 22. hodině 12 výjezdů. Jednalo se o pět vyvrácených stromů, šest případů čerpání vody a jednou jsme vyjížděli k uvolněnému billboardu," uvedla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

V Podleské ulici zaplavila voda podjezd pod železniční tratí. Podjezd byl zaplněn vodou tak rychle, že v něm uvízla dvě osobní auta. Ta vytáhli až přivolaní hasiči a policisté. Hasiči pak uvolnili víka kanálů a vodu nechali odtéct. Dále hasiči čerpali vodu ze zatopené výtahové šachty, nebo z rodinného domu.

Reklama

Výběr článků

Načítám