Hlavní obsah

Drogový gang vystupoval jako půjčovna vybavení na party, policie zatkla 58 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Česká a nizozemská policie rozbily drogový gang, policisté zadrželi 58 lidí podezřelých z rozsáhlé výroby a distribuce kokainu, marihuany i syntetických drog. Novinářům to v úterý řekli zástupci obou policejních sborů. Firma navenek vystupovala jako půjčovna vybavení na party.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Při razii bylo zajištěno šest laboratoří, 32 kilogramů syntetických drog, 54 kilogramů marihuany, tři kilogramy kokainu, osm pěstíren konopí a více než 7000 litrů chemických látek k výrobě drog.

Gang se snažil trestnou činnost zakrýt tím, že hlavní organizátor měl fiktivní firmu se sídlem v Nizozemsku. Firma navenek působila jako půjčovna vybavení na party.

Hlavní organizátor byl Nizozemec, policisté ho na začátku dubna zatkli ve Strakonicích. Cizinci jsou i další čtyři muži, které police považuje za organizátory.

Byznys s LSD a extází 

Policie gang sledovala od roku 2013, česká policie hlavního organizátora prověřovala v souvislosti s byznysem s LSD a extází. Při mezinárodní policejní spolupráci se zjistilo, že je propojen se sítí obchodníků, kteří se zabývali výrobou a prodejem drog v Nizozemsku, Česku, Belgii, Německu a Polsku.

Česko na nelegálním trhu fungovalo hlavně jako významný zdroj marihuany, která pocházela ze tří velkých pěstíren na jihu Čech. Byly ukryté na farmách. Syntetické drogy, které končily v Česku, se vyráběly v Nizozemsku a Belgii.

Reklama

Výběr článků

Načítám