Hlavní obsah

Opilec střílel na muže v pražském metru přímo před kamerou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Střelba z plynové pistole se v pondělí ozvala ve stanici metra Opatov. Střílel tam podle policie opilý muž, který měl chvíli předtím konflikt s jiným mužem na lavičkách u metra. Policisté útočníka zadrželi a ve středu zveřejnili videozáznam střelby.

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v pražském metruVideo: Policie ČR

 
Článek

Policii přivolal v pondělí odpoledne muž, který seděl na lavičce s přítelkyní a zničehonic k němu přišel opilý muž, jenž po nich vystřelil. Napadený se bránil slzným sprejem a útočníka zahnal. Načež ho začal sledovat a informoval policisty.

„Pachatel zašel do stanice metra a začal nastupovat do soupravy. Tam se ho oznamovatel ještě pokusil zdržet do příjezdu policejní hlídky, což se mu nepodařilo, a muž po něm opět vystřelil,“ popsal ve středu sled událostí mluvčí policie Jan Daněk.

Útočník odjel, ale policisté si něj počkali ve stanici I. P. Pavlova. Sedmatřicetiletý muž pak skončil na služebně, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. Muži zákona u něj našli plynovou pistoli, kterou mu odebrali. Dechová zkouška následně ukázala téměř tři promile alkoholu v dechu.

„Lustrací v policejních evidencích také zjistili, že je celostátně hledaný a je na něj vydán obvodním státním zastupitelstvím pro Prahu 4 příkaz k zatčení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci,“ shrnul Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám