Hlavní obsah

Mladík si přivolal hlídku a pak na ni zaútočil. Policistu pokousal

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

V úterý nad ránem kontaktoval tísňovou linku třiadvacetiletý mladík z obce na Brněnsku s obavami, že ho někdo pronásleduje. Uvedl místo svého bydliště s tím, že počká na hlídku před domem. Když policisté přijeli, začal být agresivní a jednoho z nich kousl.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V okamžiku, kdy na místo dorazili policisté, začal se mladý muž chovat jak smyslů zbavený, vykřikoval, že hlídka je falešná, vběhl do silnice a začal utíkat. Policisté mladíka, který byl zjevně pod vlivem drog, doběhli a snažili se ho uklidnit, měli s ním však plné ruce práce. Choval se velmi agresivně, bránil se a jednoho z členů hlídky dokonce kousnul do stehna,“ uvedla k případu mluvčí Andrea Cejnková.

Policisté byli nuceni muže zpacifikovat za užití donucovacích prostředků. Při převozu na záchytku mladík po policistech plival.

Případ si nyní převzali k dalšímu šetření kriminalisté. Mladý muž tak bude s největší pravděpodobností čelit podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě, pokousaný policista absolvuje preventivní zdravotní vyšetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám