Hlavní obsah

Řidič kamiónu, který byl smeten vlakem na přejezdu ve Frýdku, dostal podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek

Řidič polského kamiónu, který se loni v prosinci ve Frýdku-Místku srazil s osobním vlakem, dostal podmíněný trest. Navíc mu Okresní soud ve Frýdku-Místku udělil i zákaz činnosti. V Česku pět let nesmí řídit. Polák na přejezd vjel na červenou. Při nehodě nebyl nikdo z cestujících ve vlaku zraněn, řidiči hrozil až pětiletý trest.

BEZ KOMENTÁŘE: Srážka vlaku s kamiónem ve Frýdku MístkuVideo: Městský kamerový systém Frýdek Místek

 
Článek

Na verdikt v úterý upozornila Česká televize. "Rozsudek byl vynesen v první polovině května. Obžalovaný byl uznán vinným podle obžaloby. Soud mu udělil dvouletý podmíněný trest. Zkušební dobu stanovil na čtyři roky," řekl mluvčí frýdecko-místeckého soudu Vítězslav Božoň.

Dodal, že rozsudek ještě není pravomocný. Řidič sice trest přijal, státní zástupce si ale ponechal lhůtu na rozmyšlenou.

Nikdo se nezranil

Nehoda se stala 11. prosince ráno, pětačtyřicetiletý řidič vjel na železniční přejezd nedaleko frýdecko-místeckého nádraží v době, kdy již blikala červená světla. Následně do nákladního prostoru kamiónu, který byl prázdný, narazil vlak. Z osmi desítek lidí ve vlaku nebyl zraněn nikdo, řidič kamiónu utrpěl lehké zranění. Policie muže obvinila z obecného ohrožení.

Řidič se k přehlédnutí červeného výstražného světla přiznal. Připustil svou chybu a slíbil, že se nebude případnému stíhání vyhýbat. I proto nebyl vzat do vazby a po propuštění se mohl vrátit do vlasti.

Loni v červenci podobná situace skončila tragicky. Ve Studénce na Novojičínsku do kamiónu, který na přejezdu uvěznily spadlé závory, narazil vlak Pendolino. Tři lidé nehodu nepřežili. Dvě desítky dalších utrpěly zranění. Polský řidič Slawomir Wojciech Sondaj si už vyslechl trest. Soud jej v únoru poslal do vězení na 8,5 roku. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám