Hlavní obsah

Policie hledá svědky znásilnění ve Kbelích

Praha

Pražská policie zadržela a obvinila 34letého cizince, který podle ní znásilnil 51letou ženu v pražských Kbelích. Nyní hledá svědky, kteří čin údajně viděli, ale zřejmě si mysleli, že jde o partnerské hrátky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Znásilnění se mělo odehrát v noci na 14. května před půlnocí u železniční tratě poblíž křižovatky ulic Mladoboleslavská a Martinická. Cizinec tam měl ženu zatáhnout do křoví a nutit ji k různým sexuálním praktikám.

„Toho měli být svědky náhodní kolemjdoucí, kteří situaci nejspíš vyhodnotili jako partnerské laškování a nijak nezasáhli. Tato skutečnost samotné vyšetřování velice zkomplikovala. Nicméně i přesto se detektivům podařilo pachatele ustanovit a o uplynulém víkendu zadržet,“ informovala v úterý mluvčí policie Andrea Zoulová.

K zadrženému sdělila, že byl v dubnu vyhoštěn z republiky, a navíc má zákaz pobytu v zemích EU. Kriminalisté ho proto obvinili nejen ze znásilnění, ale také z maření výkonu úředního rozhodnutí. Požadují pro něj vazbu.

Detektivové se v úterý obrátili na veřejnost s tím, že žádají svědky činu, aby se přihlásili na linku 158. „Svým dodatečným svědectvím tak mohou výrazným způsobem pomoci samotnému vyšetřování,“ zdůraznila Zoulová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám