Hlavní obsah

Dřevorubce zabil v Těšínských Beskydech strom

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letečtí záchranáři z Ostravy zasahovali v pátek večer u smrtelného úrazu v Těšínských Beskydech na vrchu Polední. Při kácení stromů tam spadl na dřevorubce strom. I přes pomoc záchranářů muž bohužel zemřel. Právo o tragické nehodě informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: ZZS-MSK

Vrtulník záchranné služby přistál v pátek na vrchu Polední do Beskyd.

Článek

„Tísňové volání z terénu nedaleko obce Bystřice nad Olší převzali naši operátoři v pátek před 18. hodinou. Na staršího muže při kácení spadl padající vzrostlý strom. Na místo vzlétl vrtulník,“ líčil událost Humpl. Dodal, že dřevorubce se podařilo zpod stromu vyprostit svědkům nehody, kteří také záchranáře přivolali a zahájili resuscitaci zraněného.

„Po příletu pokračovali v rozšířené resuscitaci letečtí záchranáři – za pomocí přístrojů i léků,“ popisoval dále mluvčí Humpl. Laická i odborná pomoc trvala přes tři čtvrtě hodiny. Bohužel se záchranářům nepodařilo obnovit u muže činnost srdce. „Lékař u něj zjistil mnohočetná a velmi závažná poranění hlavy,“ shrnul Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám