Hlavní obsah

Loupil v krejčovské dílně, téměř zabil švadlenu

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Loupežné přepadení se odehrálo v polovině týdne v jedné pardubické krejčovské dílně. Přepadená 55letá pracovnice byla vážně zraněna.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Žena utrpěla velmi závažná poranění a byla bezprostředně ohrožena na životě. V Pardubické krajské nemocnici se musela okamžitě podrobit urgentnímu operačnímu zákroku a v současné době je již mimo ohrožení života. Pachatel z místa činu utekl a nic neodcizil,“ informoval Milan Šimek, vedoucí odboru obecné kriminality pardubického policejního ředitelství.

Díky pomoci občanů byl během několika minut policisty pardubického pohotovostního a eskortního oddílu dopaden podezřelý 27letý muž z Pardubic.

Důkladně se připravoval

„Muž opravdu šel do provozovny s úmyslem loupit a získat peníze. Na přepadení ženy se předem velmi důsledně připravoval,“ potvrdil neobvyklé místo činu pardubický policejní tiskový mluvčí Petr Voldán.

„Zahájil jsem trestní stíhání podezřelého muže pro zvlášť závažný zločin pokusu loupežné vraždy. Obviněný se ke spáchání skutku v plném rozsahu doznal a v případě uznání viny je ohrožen trestní sazbou od 15 do 20 let, případně trestem výjimečným,“ dodal kriminalista Šimek.

V pátek na návrh státního zástupce soud rozhodl o vazbě zadrženého.

Výběr článků

Načítám