Hlavní obsah

Mladý řidič nadýchal dvě promile, policisty chtěl uplatit alkoholem

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvaadvacetiletý řidič nadýchal 2,29 promile a poté se snažil uplatit policisty třemi lahvemi alkoholu, aby ho pustili. Mladík je nyní podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a podplácení, uvedla v pátek mluvčí kladenských policistů Jana Šteinerová.

Foto: Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Případ se stal v dubnu, policie o něm informovala až nyní. Hlídka muže zastavila v jednu hodinu ráno ve Slaném.

„Policisté ke kontrole zastavili projíždějící osobní vozidlo tovární značky Škoda Felicie, jehož řidičem byl 22letý muž z Vyškovska. Řidič byl vyzván k provedení dechové zkoušky, čemuž vyhověl. Provedeným odborným měřením byla tato zkouška s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota činila 2,29 promile alkoholu v dechu,“ uvedla Šteinerová.

Hlídka mu zadržela řidičský průkaz a zakázala další jízdu. Poté ho vyzvala k lékařskému vyšetření ve slánské nemocnici. S tím už ale mladík nesouhlasil a místo toho mužům zákona nabídl alkohol.

„Podnapilý muž v dané situaci začal nabízet policejní hlídce tři láhve s alkoholem jako úplatek, jen aby ho pustili a mohl pokračovat ve své jízdě dále. Poté odmítal spolupracovat a následně se v nemocnici bez udání jakýchkoli důvodů nepodrobil odběru biologického materiálu,“ sdělila Šteinerová.

Nakonec byl eskortován do policejní cely.

Reklama

Výběr článků

Načítám