Hlavní obsah

Vlak smetl na přejezdu nákladní auto silničářů. Řidič měl prý závadu

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Nákladní auto silničářů se v úterý dopoledne střetlo s osobním vlakem na přejezdu u Měšic na Praze-východ. Pět lidí se lehce zranilo. Řidič údajně kvůli opravám stál na přejezdu úmyslně a před vlakem nemohl ujet, jelikož měl technickou závadu.

BEZ KOMENTÁŘE: Vlak smetl silničáře na přejezduVideo: Novinky

 
Článek

Střet se odehrál krátce před půl desátou. Osobní vlak jel z Prahy-Vršovic do Všetat.

„Přejezd je zabezpečen výstražnými světly i závorami, naši pracovníci budou nyní zjišťovat, zda fungovaly,“ řekl Novinkám mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Silničáři se střetli s vlakem

„Řidič nákladního auta uvedl, že stál na přejezdu, protože u něj frézovali vozovku. Následně nemohl odjet, jelikož měl technickou závadu,“ sdělila mluvčí policie Eva Kropáčová s tím, že policisté nehodu dále vyšetřují.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Havarovaný osobní vlak

„Záchranáři ošetřili pět lehce zraněných osob, které poté transportovali do mělnické a neratovické nemocnice. Jedna těhotná žena bez viditelného zranění byla k dodatečnému vyšetření přepravena na gynekologické oddělení do Neratovic,“ doplnila mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

K nehodě dorazili také hasiči, kteří pomáhali záchranářům se zraněnými a převezli mikrobusem zbytek cestujících do nejbližší stanice.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Silničáři se střetli s vlakem

Trať do Trutnova bude podle webu Českých drah nejméně do 15 hod. uzavřena. Škodu Drážní inspekce odhadla na 770 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám