Hlavní obsah

Komise navrhuje pro Janouška roční přerušení trestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Komise vězeňské služby navrhla kontroverznímu podnikateli Romanu Janouškovi roční přerušení trestu ze zdravotních důvodů. Návrh odeslala soudu. Informovala o tom v pondělí ČT24. Podnikatel dostal trest 4,5 roku vězení za to, že opilý srazil autem ženu a vážně ji při tom zranil.

Foto: Petr Horník, Právo

Roman Janoušek. Archivní snímek

Článek

Rozhodnutí komise v následujících dnech dostane soud. "Nemám informaci, že by na soud dnes (v pondělí) dorazilo vyjádření lékařské komise ohledně prodloužení přerušení trestu pana Janouška. Ze zákona pak nejsou žádné lhůty, do kdy musí soud o tomto rozhodnout," řekla ČTK mluvčí brněnského krajského soudu Simona Tesařová.

Letos v únoru se Janoušek podle informací z médií podrobil operaci hlavy. Trest mu na 30 dní nejprve přerušil ředitel věznice v Bohunicích Dušan Gáč, protože vězeňští lékaři nebyli schopni odsouzenému poskytnout náležitou zdravotní péči.

Krajský soud v Brně jeho rozhodnutí potvrdil a trest přerušil na dva měsíce, jak mu umožňuje zákon.

Janoušek srazil v roce 2012 v Praze řidičku, která s ním chtěla řešit předchozí kolizi, a z místa ujel. Pražský městský soud mu původně uložil tříleté vězení, odvolací vrchní soud trest zpřísnil na 4,5 roku.

Související téma:

Foto: ČTK

Roman Janoušek

Verdikt loni potvrdil Nejvyšší soud. Janoušek podal ústavní stížnost, o které zatím není rozhodnuto.

Reklama

Související témata:

Související články

Janoušek se dostal z vězení kvůli operaci

Lobbista Roman Janoušek opustil na nějaký čas vězeňskou celu kvůli operaci, deníku Právo to v pondělí řekla mluvčí věznice v Brně-Bohunicích Dana Krejčířová....

Výběr článků

Načítám