Hlavní obsah

V kořenech se požár šíří i několik dní, v lesích u Černolic hořelo už čtyřikrát

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiče v okolí Černolic už počtvrté zaměstnal požár lesa, který pravděpodobně vznikl kvůli prořezávání a vypalování klestí pod dráty vysokého napětí. Poslední lesní požár likvidovalo několik jednotek hasičů.

V kořenech se požár šíří i několik dní, v lesích u Černolic hořelo už čtyřikrátVideo: Novinky

 
Článek

V sobotu odpoledne přijali operátoři tísňové linky informaci o požáru lesa na rozloze přibližně 30x15 metrů, a to poblíž Černolic na Praze-západ.

"Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří lesní a polní porost na ploše přibližně 40x15 metrů. Práci hasičům komplikoval nepřístupný terén," řekl Novinkám mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel.

Jak zjistil reportér Novinek na místě, hasiči museli svými cisternami zdolávat těžký lesní terén, nakonec museli přibližně půl kilometrů pěšky lesem.

"Hasiči začali nejprve hasit pomocí ženijního nářadí, poté vytvořili dopravní vedení a pomocí dvou proudů zahájili hasební práce vodou," doplnil mluvčí.

V okolí už to hasiči velmi dobře znají, hasili zde totiž už počtvrté během krátké doby.

"V okolí Černolic se jedná již o čtvrtý, prakticky totožný požár. Firmy, které provádí prořez klestí pod vedením vysokého napětí, toto klestí vypalují. V kořenovém systému stromů se však může i několik dní šířit požár. Tomu odpovídá i dnešní požár, který se objevil na několika místech. Vše nasvědčuje tomu, že se opět šířil delší dobu přes kořeny, a to po vypalování klestí dělníky," řekl Novinkám vyšetřovatel hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám