Hlavní obsah

Několikahodinové vyjednávání s mužem v okně nikam nevedlo. Skočil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Několik hodin trvalo ve čtvrtek vyjednávání s mužem, který v Brandýse nad Labem v Praze-východ chtěl skočit z okna. Nakonec tak také učinil. Naštěstí hasiči stačili roztáhnout nafukovací matraci a zachránili mu život.

BEZ KOMENTÁŘE: Sebevrah skočil z okna do matraceVideo: Policie ČR

 
Článek

Muže spatřili kolemjdoucí kolem páté hodiny ranní, jak stojí v okně v druhém patře vysokoškolské ubytovny. Zalarmovali policisty i hasiče.

Třiatřicetiletý muž odmítl s policisty spolupracovat a neustále opakoval, že skočí. Nebyl to jeho první pokus o sebevraždu, takže policisté brali jeho výhružky vážně. Do příjezdu vyjednavače z Prahy s ním mluvila policistka z místního oddělení.

„Díky této policistce se povedlo s mužem navázat komunikaci a opakovaně ho i v okamžicích, kdy byla situace již velmi vyhrocená, uklidnit až do příjezdu vyjednavače,“ popsala mluvčí policie Eva Kropáčová.

Podle ní pak více než tříhodinové vyjednávání skončilo poté, co hasiči pod okno roztáhli nafukovací matraci a muž do ní skočil. Záchranáři ho pak převezli do psychiatrické léčebny.

Reklama

Výběr článků

Načítám