Hlavní obsah

Útočník napadl ve vlaku strojvedoucího a zdemoloval kabinu

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most

Agresivní zdrogovaný muž z Chomutovska řádil v úterý večer ve vlaku z Děčína do Chomutova. Ničil zařízení ve vlaku, dobýval se do kabiny strojvedoucího, kterého pak fyzicky napadl. Kvůli incidentu stála železniční doprava, muž napadl i policisty, kteří se ho v Mostě pokoušeli dostat z vlaku ven.

Foto: MP Most

Útočník podezřelý z napadení strojvedoucího

Článek

„Muž se dobýval ve vlaku ke strojvedoucímu, ten mu otevřel, protože nevěděl, zda se vlaku něco neděje,“ řekla Právu mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

Muž v kabině rozbíjel zařízení, rozbil i sklo dveří. Počínal si značně agresivně a napadl strojvedoucího. Ve stanici se muže pokoušeli z vlaku vyvést státní policisté, ty agresor také napadl.

„O asistenci při zadržení značně agresivního muže, který fyzicky napadl státní policisty, proto požádal operační důstojník městskou policii,” uvedla mluvčí mosteckých strážníků Ilona Kozlová.

Společnými silami následně agresora zadrželi a na noc umístili v policejní cele. Podle Světlákové byl jeho test na drogy pozitivní. Policie incident vyšetřuje jako výtržnictví a poškozování cizí věci. Nyní policisté čekají na vyčíslení škody od Českých drah.

Reklama

Výběr článků

Načítám