Hlavní obsah

Syn pobodal v potyčce otce, oba byli opilí

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

S pěti bodnými ranami skončil v nemocnici jednašedesátiletý muž po potyčce se svým synem v obci na Uherskohradišťsku. Událost se stala v sobotu, o případu informovala mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová v úterý.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Čtyřiatřicetiletý muž pojal sobotu odpočinkově v hospodě u piva. Večer se v alkoholovém opojení vrátil domů a zapnul si televizi. Hluk a hlasitost zapnutého televizoru vzbudily otce, který ten den také něco popil. Proto šel synovi domluvit. Oba opilí muži se střetli v chodbě domu. Jeden držel v ruce nůž a druhý násadu od rýče,“ popsala Šabatová.

Mezi otcem a synem se strhla nejprve hádka a následně potyčka. Po chvíli spor ukončili a šli spát. „Otec si večer všiml, že je od krve, ale v té chvíli tomu nepřikládal žádnou vážnost. Ovšem ráno už pociťoval bolest, proto se nechal známým odvézt do nemocnice, kde mu ošetřili pět bodných ran na zádech a na nohou,“ uvedla mluvčí.

Vykázali ho z domu

Podle policistů si oba muži na tuto událost vzpomínají pouze matně. „To ale nemění nic na závažnosti případu. Proto vyšetřovatel v úterý čtyřiatřicetiletému muži sdělil podezření z trestného činu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu,” upřesnila Šabatová. Na ten zákon pamatuje trestní sazbou od tří až do deseti let.

Muž bude stíhán na svobodě. Policisté v tomto případě využili institutu vykázání na deset dní ze společného domu a na rozhodnutí o vykázání budou dohlížet.

Výběr článků

Načítám