Hlavní obsah

Dětský gang přepadával v Ostravě seniorky. Devadesátiletou ženu těžce zranil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kvůli 150 korunám byli schopni způsobit těžká poranění devadesátileté ženě. Teď gang výrostků, který v Ostravě přepadával seniory, dopadli moravskoslezští policisté. Dva obvinili, zbývajícím čtyřem ještě nebylo 15 let, tudíž nejsou trestně odpovědní, řekl v úterý novinářům kriminalista Antonín Řezníček.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Gang působil hlavně v okolí nákupního centra Karolina v Ostravě. „Vybírali si bezbranné starší oběti. Vše z naprosté bezohlednosti k lidskému životu a stáří," řekl policista.

Každý člen skupiny měl svou roli. Mladší pachatelé hledali vhodné oběti, další hlídali místo činu, jiní provedli samotné přepadení. Seniory napadli zezadu, povalili je na zem a sebrali jim tašky či kabelky.

Pachatelé se maskovali

Devadesátiletou ženu přepadli koncem února kolem 18. hodiny. Byla s kamarádkou na cestě do divadla. Když pachatelé zjistili, že ukořistili jen 150 korun, vydali se do ulic znovu. Téměř na stejném místě o dvě hodiny později přepadli pětašedesátiletou ženu. Té ukradli 5000 korun. Peníze si rozdělili a utratili.

Ještě v únoru pak přepadli téměř sedmdesátiletou důchodkyni. Podle vyšetřovatelů si při zločinech počínali obezřetně. Maskovali se kapucemi a vyhýbali se místům, kde jsou kamery.

Dva obvinění mladíci skončili ve vazbě. Policisté u nich našli věci, které mohou patřit i jiným obětem. Proto nevylučují, že trestní stíhání rozšíří i o další zločiny.

Výběr článků

Načítám