Hlavní obsah

Motorkáři prověřili schopnosti policie. Honička lesem skončila remízou

Právo, Zdeněk Seiner
Moravská Třebová

Dva motocyklisté na terénních strojích se o minulém víkendu u Moravské Třebové pokusili ujet policejní hlídce lesem. Honička skončila pádem jednoho z nich do potoka, druhý policistům ujel. Policie ve středu zveřejnila záznam z akce.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie pronásleduje motorky v leseVideo: Policie ČR

 
Článek

„Policisté kontrolovali rekreační oblast Srnčí u Moravské Třebové a při průjezdu lesem po účelové komunikaci uviděli dvojici motorkářů jedoucích lesním porostem. Hlídka se rozhodla oba motocyklisty zastavit pomocí výstražného zvukového zařízení,“ popsala zásah ve středu mluvčí svitavské policie Hana Kaizarová.

Motorkáři na terénních strojích bez registračních značek doufali, že policistům v autě snadno ujedou, zvlášť když zvolí cestu pro silniční vozidla nesjízdnou.

„Řidiči se rozhodně nechtěli vzdát a začali ujíždět směrem k mostku. Zřejmě se domnívali, že policejní vozidlo přes něj neprojede. Nepočítali však s pádem jednoho z motorkářů při prudkém odbočení vpravo. Druhý ujel,“ pokračovala mluvčí.

Pro motorkáře, který se poroučel v kotrmelcích do potoka, to vůbec nebyl šťastný den. Seznam jeho hříchů je tristní. „Zranění jednapadesátiletý muž neutrpěl, proto policisté přistoupili ke kontrole osoby a motocyklu. Zjistili, že řidič není držitelem příslušné skupiny řidičského oprávnění k řízení tohoto typu motocyklu, motocykl je vyřazený z provozu na pozemních komunikacích, nemá připevněnou registrační značku a nemá uzavřené zákonné pojištění. Do výčtu porušení zákona přibyl také lesní zákon,“ vystavila účet motorkáři Kaizarová.

Po parťákovi zadrženého muže policie pátrá.

Reklama

Výběr článků

Načítám