Hlavní obsah

Policie zadržela zloděje iphonu za 200 tisíc, mobil prodal za tisícovku

Novinky, niš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie zadržela sedmatřicetiletého muže, který se přiznal ke krádeži pozlaceného mobilního telefonu v hodnotě 200 tisíc korun v hotelovém pokoji v pražském Karlíně. Ve středu o tom informoval policejní mluvčí Jan Daněk.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Díky medializaci případu se podařilo získat několik poznatků vedoucích k totožnosti podezřelého, kterého zachytily kamery.

„Policisté díky tomu zjistili, že se podezřelý často pohybuje na Masarykově nádraží, kde se ho podařilo policistům z místního oddělení také vypátrat,” uvedl Daněk.

Jak dále doplnil, pachatel prodal jak pozlacený mobil, tak další věci. Policisté ukradené cennosti stále hledají.

„Mobil v hodnotě 200 tisíc korun prodal za tisíc korun,” konstatoval mluvčí.

Po muži kriminalisté pátrali už od 2. února. Zadržený má bohatou majetkovou trestní minulost.

Odnesl i hodinky 

„Pachatel se do pokoje dostal zatím nezjištěným způsobem, aniž poškodil dveře. Následně odcizil z pokojů, které byly propojeny průchozími dveřmi, dva mobilní telefony iPhone 6, z nichž jeden byl pozlacený,“ uvedl mluvčí Daněk.

To však nebylo vše. Odnesl si ještě tři mobily Samsung a hodinky Gant. Celkem tak majiteli způsobil škodu za 300 tisíc korun. Za krádež zloději hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám