Hlavní obsah

Dvanáctiletému lyžaři při pádu nevypnulo vázání a těžce se zranil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumava

Dvanáctiletý lyžař nezvládl v pátek odpoledne pád na šumavské sjezdovce Kobyla a vážně se zranil. Chlapec byl na horách se svým otcem a bratrem.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Pro mladého lyžaře vzlétl i vrtulník. Ilustrační foto

Článek

Během posledního sjezdu chlapec upadl a způsobil si komplikovanou zlomeninu nohy. „Jeho otec tvrdil, že chlapci během pádu nevyplo vázání a lyže zůstala na noze. Podle toho, jak byla fraktura závažná, je tento důvod zranění velmi pravděpodobný,“ komentoval okolnosti nehody Ondřej Zeman, zasahující člen Horské služby Šumava.

Vzhledem k povaze zranění byl povolán vrtulník Letecké záchranné služby z Českých Budějovic, který přistál přímo na místě nehody, jelikož sjezdovka už byla vylidněná. „Lékař LZS chlapce ošetřil, poskytl mu vše potřebné, ale poté musela helikoptéra odletět k závažnějšímu případu,“ uvedl Zeman.

Lyžaře zafixovaného ve vakuové matraci odvezli záchranáři horské služby na saních za terénní čtyřkolkou ke služebně. Tam si zraněného převzali zdravotníci a transportovali jej sanitkou do nemocnice v Českých Budějovicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám