Hlavní obsah

V lese na Rokycansku našli desítky pytlů s drůbežími ostatky

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rokycany

Veterináře a policisty na Rokycansku zaměstnává od čtvrtečního rána nález pětatřiceti pytlů, které byly napěchovány ostatky ptáků. Někdo je naházel do lesní rokle poblíž Kamenného Újezdu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Byly tam pařáty, hlavy, skelety i celá zvířata,“ uvedla starostka obce Jarmila Jaňourková s tím, že se jednalo o drůbež. Kdo to mohl udělat, ale starostka netuší. „Nikde v okolí nemáme žádný legální chov,“ dodala. Místo nálezu je vzdálené jen několik metrů od komunikace směřující k rozhledně na vrchu Kotel.

Podle ředitele Krajské veterinární správy v Plzni Václava Poláčka je prioritou obsah pytlů dostat co nejdříve do kafilerie. „Momentálně nevíme, co bylo příčinou úhynu zvířat. Nemůžeme tak zatím vyloučit ani nákazu. Ve spolupráci s policií se budeme snažit zjistit jejich původ,“ doplnil Poláček.

Pokud by se podařilo viníka vypátrat, hrozila by mu za porušení veterinárního zákona pokuta až půl miliónu korun. Vyšetřování rozjeli i policisté. Zajistili stopy a uvítali by i pomoc od veřejnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám