Hlavní obsah

Policisté v civilu přistihli mladého sprejera, který posprejoval zeď paláce Lucerna

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý sprejer poškodil v pátek večer zeď paláce Lucerna ve Štěpánské ulici v centru Prahy. Při činu ho ale přistihli policisté v civilu. Za čin mu nyní hrozí až roční pobyt ve vězení.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

Dvojice policistů vyrazila v době osobního volna do centra metropole za zábavou. Cestou si ale všimli mladíka, který přímo před nimi posprejoval zeď ve Štěpánské ulici.

"Jednalo se o poškození zdi paláce Lucerna. Dvojice policistů v civilu zadržela dvacetiletého mladíka. Policisté z místně příslušného oddělení pak zahájili úkony trestního řízení pro poškozování cizí věci," řekla Novinkám policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Mladík je stíhán na svobodě. Za čin mu nyní hrozí až roční pobyt ve vězení.

Posprejovaný Karlův most

V pátek policie zveřejnila video z jiného případu sprejerství, kdy dvojice cizinců v noci na středu barvou ničila Karlův most. V souvislosti s tím pátrají policisté po dvou francouzsky hovořících mladících.

BEZ KOMENTÁŘE: Sprejeři počmárali Karlův mostVideo: Policie ČR

"Svou pozornost by tedy mohli zbystřit zejména zaměstnanci hotelů. Jakékoli informace k totožnosti, pohybu či pobytu vandalů přijmou policisté na tísňové lince 158 nebo na kterékoliv policejní služebně," uvedla v pátek policejní mluvčí Iveta Martínková.

Dvojici hrozí v případě dopadení za posprejování národní kulturní památky až tříletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Související články

Vandal posprejoval Karlův most

Neznámý vandal odpoledne posprejoval část zábradlí Karlova mostu. Pátrá po něm policie, která jeho dílo šetří jako poškození cizí věci. Řekla to ve středu...

Výběr článků

Načítám