Hlavní obsah

Místo aby budovala svalovou hmotu, dvojice ve fitness centrech návštěvníky okrádá

Praha

Pražská policie pátrá po dvojici mužů, kteří se specializují na skříňky návštěvníků fitness center v Praze a Brně. Zájem o posilovací stroje nikdy neprojevili, vždy během několika minut vyberou několik skříněk a odcházejí. Škoda byla zatím vyčíslena na 1,5 miliónu korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Hledaní muži z fitness centerVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté mají dvojici v hledáčku od konce ledna. Ve fitness centrech si vždy zakoupí jednorázový vstup, přičemž do samotné posilovny již nedorazí. Ze skříněk podle policie berou nejen peníze, ale i telefony, hodinky a další cennosti. S obsluhou mluví vždy anglicky.

„Oba muži do prostředí posiloven zapadli, a tak nebudili žádné podezření. Kriminalisté prozatím zadokumentovali čtyři různá poškozená fitness centra v Praze a tři další pak v Brně. V rámci těchto krádeží způsobili škodu přesahující jeden a půl miliónu korun,“ sdělila mluvčí policie Iveta Martínková.

Foto: Policie ČR

Hledaná dvojice v jednom fitness centru

Policie nevylučuje, že dvojice má na svědomí také další případy. Prozatím se oba zloděje nepodařilo vypátrat, a proto kriminalisté požádali o pomoc. Informace k oběma mužům přijmou na lince 158. Za mřížemi mohou strávit až pět let.

„V této souvislosti bychom chtěli apelovat na občany, aby si ve veřejných šatnách nenechávali žádné cennosti. K překonání uzamčených skříněk totiž mnohdy stačí jen pár vteřin,“ varovala Martínková.

Reklama

Výběr článků

Načítám