Hlavní obsah

Soud potvrdil 11,5 roku za vraždu rapperovi ze skupiny Masový Wrazi

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Na 11,5 roku za mříže poslal ve středu Vrchní soud (VS) v Olomouci rappera ze skupiny Masový Wrazi Marka Teplého (33) za vraždu o čtyři roky staršího muže. Potvrdil tak verdikt Krajského soudu v Brně z loňského 9. října, proti kterému se obžalovaný odvolal.

Foto: Petr Marek, Právo

Marek Teplý u olomouckého vrchního soudu.

Článek

„Odvolání jsme zamítli jako nedůvodné. Překvalifikace na těžké ublížení na zdraví s následkem smrti nepřicházela v úvahu. S tak mimořádně zdařilým a objektivně posouzeným rozsudkem, jak ho prezentoval krajský soud, se setkáváme málokdy. Trest, který je v první čtvrtině zákonné sazby, ta činí 10 až 18 roků, je zákonný a přiměřený,“ řekl Právu mluvčí olomouckého VS Vladimír Lichnovský.

Vše se událo v jednom z třebíčských barů. Teplý, který si říkal El Marón a rád nosil nůž, se kterým se oháněl i na pódiu, se tam ve dvě ráno dostal do konfliktu s jiným hostem baru, kterého bodl nožem do zad. Napadený zemřel na následky zranění v nemocnici. Teplý byl zadržen na místě činu. Ještě hodinu po incidentu měl 2,8 promile alkoholu v krvi a o tom, co udělal, prý vlastně ani nevěděl.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Petr Marek, Právo

Marek Teplý u olomouckého vrchního soudu.

Na veřejnosti se Teplý prezentoval jako drsný rapper, jehož texty jsou plné násilí a vraždění. „Šokujícími texty, často i s nechutnými podrobnostmi o zabíjení, chtěl zaujmout, převádět se, ale sám uváděl, že si už ve svém věku a poté, co žije rodinným životem s manželkou a dítětem a splácí hypotéku na byt, připadal v této póze jako šašek. Údajně s tím chtěl skončit,“ uvedla mimo jiné u KS soudní znalkyně z oboru psychologie Marta Skulová.

Podle ní na sebe obžalovaný velmi rád strhával pozornost za každou cenu a byl si toho vědom stejně, jako si byl vědom toho, že po požití alkoholu bývá agresivní. „Je to však osobnost intelektuálně začleněná bez větších problémů,“ dodala tehdy psycholožka k obžalovanému s tím, že schopnost nápravy závisí na schopnosti skoncovat s alkoholem, případně i drogami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám