Hlavní obsah

Zloděj se inspiroval u Saxany. Sebral muži z bundy 100 tisíc korun

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Ruce eskamotéra má neznámý zloděj, který si ke krádežím oblíbil nákupní centrum Olympia v Modřicích u Brna. Ve společnosti svých kumpánů okradl podle policie muže, který seděl u stolu v restauraci a v bundě měl 100 tisíc korun. O případu v pondělí informovala policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloděj s rychlýma rukamaVideo: Policie ČR

 
Článek

Trojice si na konci loňského roku jako svou oběť vytipovala jedenačtyřicetiletého muže. Ten si při jídle odložil na opěradlo vedlejší židle bundu, v níž měl stotisícovou hotovost. Pachatelé si zády přisedli k vedlejšímu stolu a jeden ze zlodějů šikovně z kapsy slovenského obchodníka balíček bankovek odcizil. Rychlé ruce zloděje zachytila bezpečnostní kamera.

„Kriminalisté při vyšetřování případu zjistili, že skupina přijela do obchodního centra osobním automobilem Citroen Xsara Picasso bílé barvy vyrobeném v letech 2014 – 2015,“ uvedl k případu policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Foto: Policie ČR

Podezřelý muž v modré mikině

„Uprostřed ledna se zloděj ve stejné restauraci objevil znovu. Tentokrát ve společnosti jiných kompliců. Sedl si ke stejnému stolu a jeho obětí se pravděpodobně měla stát právě obědvající dvojice mladých lidí. Další krádež se muži nepovedla, obsluha restaurace hosty na možné nebezpečí upozornila. Poté zloděj i se svými komplici z místa rychle odešel,“ konstatoval Malášek.

Kriminalisté vyšetřující případ pátrají po asi padesátiletém muži, vyšší postavy. Oblečený byl do tmavé bundy a modré mikiny s nápisem Polo. Mluvil špatnou češtinou s přízvukem cizince. Informace k podezřelým přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám