Hlavní obsah

Kamión na D1 dostal smyk a zablokoval směr na Prahu

Novinky, jap

Na dálnici D1 na 29. kilometru ve směru na Prahu u motorestu Naháč havaroval ve středu večer slovenský kamión. Kvůli nehodě byl ve směru na Prahu na dvě hodiny zcela zastaven provoz.

BEZ KOMENTÁŘE: Noční nehoda kamiónu na D1 u NaháčeVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala před půlnocí těsně před motorestem. Řidič slovenského kamiónu pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost stavu dálnice a při jízdě z kopce dostal smyk. Jeho vůz následně naboural do svodidel a zůstal stát napříč dálnicí.

Policisté museli dálnici na dvě hodiny uzavřít. Prakticky okamžitě se vytvořila několikakilometrová kolona. Přivolaní hasiči zajistili kamión proti požáru. Vyprošťovací vozy odtahové služby a hasičů musely ke kamiónu dojet protisměrem. Po zhruba dvou hodinách se podařilo vozidlo vyprostit a dálnici tak alespoň částečně zprůjezdnit.

„Nehoda se obešla bez zranění a bez úniku provozních kapalin,“ sdělil na místě velitel zásahu.

Jak zjistil reportér Novinek na místě, dálnice byla na 29. kilometru zasněžená a navíc namrzlá. V obou směrech se snažili dopady zimního počasí zmírnit silničáři.

Problémy měli řidiči kamiónů i na dalších místech ve středních Čechách. V Kamenném Přívoze například ve středu večer uvízl na železničním přejezdu kamión převážející dřevo. Vyprostit ho musel ve spolupráci s hasiči až povolaný traktor.

V dalším případě uvízl v noci na čtvrtek kamión na zledovatělé silnici v kopci u Statenic v okrese Praha-západ. I tam byla značně omezena doprava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám