Hlavní obsah

Patnáctiletý hoch je po nehodě autobusu na Náchodsku ve vážném stavu

Náchod

Patnáctiletý chlapec, který se zranil při středeční nehodě autobusu na Náchodsku, je stále ve vážném stavu. V nemocnicích zůstává také dalších šest zraněných, zbytek lidí odjel náhradním autobusem do Běloruska. Informoval o tom pracovník běloruského velvyslanectví.

Foto: Policie ČR

Nehoda autobusu na Náchodsku

Článek

Záchranáři po nehodě, při které autobus dostal smyk a vyjel ze silnice, uvedli, že celkem bylo zraněno 14 lidí, převážně dětí. „Náhradní autobus s celkem 38 turisty z havarovaného autobusu je již v Polsku, v České republice kromě šesti zraněných v nemocnicích zůstávají také tři dospělí,” řekl pracovník velvyslanectví.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V hradecké nemocnici je kromě chlapce také žena se zlomeninou. Lékařský náměstek nemocnice Zdeněk Tušl řekl, že zřejmě bude brzy propuštěna.

V náchodské nemocnici, která ve středu ošetřila v souvislosti s nehodou celkem devět lidí, zůstávají čtyři zranění. „Většinou se jedná o lehčí poranění,” řekla mluvčí náchodské nemocnice Hana Voborníková.

Foto: Policie ČR

Nehoda autobusu na Náchodsku

Nehoda se stala ve středu po 11.00 na silnici k Hořičkám, zájezdový autobus s 47 pasažéry sjel z hlavní silnice, kterou v tu chvíli blokovala nehoda, a vydal se po vedlejších cestách. Na vrstvě rozbředlého sněhu pak dostal smyk a převrátil se na pravý bok do pole mimo silnici.

Policie pokračuje ve vyšetřování dopravní nehody, ani u jednoho z řidičů nebylo prokázáno požití alkoholu před jízdou, na autobusu nebyla zjištěna technická závada.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám