Hlavní obsah

Na uzavřené sjezdovce v Jeseníkách se zabil 18letý chlapec na bobech

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseníky

Tragicky skončila v úterý večer pro osmnáctiletého mladíka jízda na bobech na lyžařské trati v areálu Kopřivná pod Pradědem. Mladý muž sjížděl trať v době, kdy byla sjezdovka mimo provoz, nezvládl jízdu na zledovatělém umělém sněhu a narazil do sněhového děla.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ilustrační foto

Článek

O případu informoval náčelník Horské služby pro oblast Jeseníků Michal Klimeš. „Trať byla mimo provoz a kromě toho na ní byla v provozu zasněžovací zařízení. K nehodě došlo krátce před tři čtvrtě na deset večer,“ uvedl Klimeš s tím, že horskou službu kontaktovali provozovatelé areálu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mladík podle něj zřejmě v plné rychlosti narazil do sněžného děla a utrpěl vážné poranění hlavy. „Na místo jsme ihned vyslali naši hlídku ze stanice Horské služby v Karlově. Shodou okolností se poblíž pohyboval i sanitní vůz, který byl k události pracovníky areálu také povolán,“ řekl Klimeš.

Členové Horské služby ve spolupráci se zdravotníky ihned po příjezdu začali provádět resuscitaci. Zranění byla ovšem neslučitelná se životem a po nějaké době musel lékař konstatovat smrt.

„Upozorňujeme, že vstup na sjezdové tratě mimo provoz je nebezpečný, protože se v těchto dnech provádí intenzivní zasněžování technickým sněhem a po sjezdovkách jezdí rolby a další technika,“ důrazně varoval Klimeš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám