Hlavní obsah

V Sedlčanech hořela střecha domu, na vině jsou děti nebo pyrotechnika

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

V rodinném domě v Sedlčanech na Příbramsku hořela v noci střecha. Na vině byla pravděpodobně pyrotechnika nebo hra dětí s ohněm. Nikdo z 11 obyvatel domu se naštěstí nezranil.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár rodinného domu v SedlčanechVideo: Novinky

 
Článek

„Ihned po oznámení byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu a do Šafaříkovy ulice v Sedlčanech vyjelo sedm jednotek hasičů,“ sdělila Novinkám mluvčí hasičů Vladimíra Kereková.

Po příjezdu první hasičské jednotky již byla v plamenech část střechy domu. Hasiči nasadili k zásahu celkem tři vodní proudy, pomocí termokamery pak z automobilové plošiny kontrolovali celou střechu.

„Hrozbu rozšíření požáru se nám podařilo zažehnat zhruba do 20 minut od příjezdu první jednotky,“ řekl na místě řídící důstojník hasičů.

„Byly stanoveny dvě vyšetřovací verze, a to požár způsobený zábavní pyrotechnikou nebo hra dětí. Konečnou verzi zatím neznáme. Škoda byla vyčíslena na 300 tisíc korun, uchráněn byl majetek za milión,” doplnila Kereková.

Strážníci městské policie převezli evakuované obyvatele domu na místní ubytovnu, kde jim město zařídilo ubytování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám